Ontspannen doe je bij Nautilus Health Club

Sauna Nijkerk

Wat is er nou lekkerder dan even helemaal tot rust komen na intensieve fysieke inspanning in de luxe sauna in Nijkerk? Als je klaar bent met je sportieve activiteiten zoals het volgen van groepslessen of beoefenen van fitness gaat er niets boven heerlijk relaxen in onze moderne sauna. In zowel de dames –als de herenkleedkamer heb je de beschikking over een grote moderne sauna en is gedurende de dag gratis beschikbaar voor alle leden van Nautilus Health Club in Nijkerk. Naast het feit dat heerlijk relaxen in een luxe sauna natuurlijk heel ontspannen is, heeft het ook een aantal gezondheidsvoordelen. Het helpt tegen spierpijn, reinigt je poriën en verhoogt de weerstand van je lichaam.

Ontspanning na inspanning – Sauna Nijkerk

Van oorsprong is de sauna een Finse benaming voor een ruimte waarin een droog heteluchtbad genomen kan worden. De temperatuur in een sauna begint op ongeveer 80 graden Celsius en kan oplopen tot zo’n 120 graden Celsius. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller je uiteraard zult gaan zweten. Daar zweten normaal gesproken als vies wordt ervaren, wordt het zweten in een sauna als reinigend gezien. Een sauna werkt dus niet alleen ontspannend, maar draagt ook bij aan de fysieke gezondheid en persoonlijke verzorging van de mens.

Nautilus Health Club in Nijkerk heeft de beschikking over een aantal luxe sauna’s om je na het sporten even tot rust te laten komen en je spieren goed te kunnen herstellen. Door het zweten in de sauna worden de melkzuren sneller afgebroken en uitgescheiden, waardoor de zuurstofvoorziening in de spieren sneller wordt vrijgemaakt en het herstel in gang wordt gezet. Vaak heeft een saunabeurt van zo’n 10 minuten al een positief effect op het menselijk lichaam en is dit al voldoende om de kleine spierscheurtjes door de training te herstellen.

Probeer nu onze sauna in Nijkerk!

Wil jij ook zo goed mogelijk herstellen na een intensieve training en wil jij je weer fitter voelen voor een volgende training? Probeer dan nu de luxe sauna van Nautilus Health Club in Nijkerk en ervaar nu het bijzondere helende effect van dit bijzondere heteluchtbad. Kijk voor de contactgegevens en openingstijden van Nautilus Health Club op onze contactpagina of kom langs bij onze sportschool om een impressie te krijgen van onze moderne en uitgebreide gym.

Naar de sauna iets voor jou? Neem contact op!