Nautilus Hydrotherapie

Hydrotherapie

Hydrotherapie wordt bij Nautilus Health Club uitgeoefend door Fysio Holland STTC Nijkerk, waardoor we inmiddels uitgegroeid zijn tot een waar gezondheidscentrum. De therapie vindt plaats in het zwembad en is uitermate geschikt voor mensen met reuma, fibromyalgie, arthrose, osteoporose, diabetes mellitus type 2, obesitas, hartklachten of longklachten.

Hydrotherapie bij zwembad Nijkerk.

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie, waarbij lichaamsoefeningen in extra verwarmd water worden uitgevoerd. Voordeel hiervan is dat het lichaam licht aanvoelt en valangst verdwijnt. In het warme water kun je gemakkelijk ontspannen, waardoor er minder pijn ervaren wordt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hydrotherapie een goede start is voor het in beweging komen van mensen met een lage belastbaarheid.

Baat bij hydrotherapie? Neem contact op met Fysio Holland, 033-2452240

Voor wie is hydrotherapie?

Hydrotherapie is uitermate geschikt voor mensen met reuma, fibromyalgie, arthrose, osteoporose, diabetes mellitus type 2, obesitas, hartklachten of longklachten. Maar ook als onderdeel van het revalidatieproces na een nieuwe heup of knie en na sportgerelateerde knie- en schouderoperaties. Deelname hydrotherapie. Om deel te nemen aan de hydrotherapie kun je jezelf aanmelden voor een intake.

Vergoeding van hydrotherapie vindt plaats door de zorgverzekeraar, mits je verzekerd bent voor fysiotherapie. Hydrotherapie vindt meestal plaats in groepsverband, maar ook wel op individuele basis. De hydrotherapie wordt afgesloten met een evaluatiegesprek. Hierin worden de resultaten van de therapie doorgenomen en een advies gegeven voor de toekomst, want het is verstandig om na de hydrotherapie verder te gaan met een vorm van bewegen.

Hydrotherapie op donderdag van 12:30 – 14:30