Groepsles  Piloxing

Piloxing

Piloxing is al jaren een rage in Hollywood. Een jaar of drie geleden is deze sporttrend overgewaaid naar Nederland en met succes! Maar wat is het nu eigenlijk?  Wat is Piloxing? Piloxing is een mix van Pilates, Boksen en Dansen. Door het beste van deze sporten te combineren tot een intervaltraining kun je maximaal calorieën verbranden. Om alles uit piloxing te halen, kun je tijdens de les gebruik gemaakt van handschoentjes met een klein beetje gewicht en wordt er (mogelijk) op blote voeten getraind verbetert je uithoudingsvermogen, kan de spierdefinitie van je lichaam verbeteren verbetert je coördinatie verbetert je flexibiliteit verbetert je houding en balans, vergroot je zelfvertrouwen, verlaagt je stresslevel. Tijdens en zelfs na de training kun je maximaal calorieën verbranden. 

Waarom de handschoenen?

Tijdens de training mag er gebruik worden gemaakt van speciale handschoenen. De piloxing handschoenen zijn speciaal ontworpen zodat de handen vrij zijn tijdens het trainen. In de handschoenen zit ongeveer 250 gram aan gewicht.  De handschoentjes bieden tijdens de les een vorm van weerstand waardoor je meer wordt uitgedaagd en je de spierdefinitie in je hele lichaam verbetert. Omdat je meer weerstand hebt moet je lichaam harder werken, het vraagt meer energie en je verbrandt dus méér calorieën. En wie wil er nu niet een strakkere buik, armen en benen?

Waarom blote voeten?

Piloxing doe je op blote voeten. Dat klinkt misschien heel gek maar tijdens vechtsporten, turnen, pilates en yoga worden er over het algemeen ook geen schoenen gedragen. Na de ruggengraat zitten er in je voeten de meeste zenuwuiteinden. Ook dragen de voeten je lichaam, moeten ze alle schokken kunnen opvangen en helpen ze je in het houden van je balans. Door op blote voeten te trainen voel je beter wat je doet. Dit zorgt voor een snellere reactie en vergroot je resultaat.  Het trainen op blote voeten is NIET verplicht. Wil jij liever op schoenen of(antislip) sokken dan mag dat natuurlijk ook.

Piloxing iets voor jou? Doe gezellig een keer mee