Groepsles  Pilates

Pilates

De Pilates Methode, ontwikkeld door de legendarische Joseph Pilates, is een oefenmethode voor het gehele lichaam. In de methode wordt gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen mind en body en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle. Pilates methode voor een soepel lichaam en gestroomlijnde spieren. Het centrum van kracht (powerhouse), oftewel de buikspieren, rugspieren, binnenkant dijbeen en bilspieren, is het punt van waaruit alle oefeningen worden opgebouwd.  Het resulteert in een krachtig, soepel lichaam en gestroomlijnde spieren (geen bulk, massa), een goede houding en een groot bewustzijn van je lichaam. In de Pilates methode wordt gebruik gemaakt van verschillende serie oefeningen op de mat, met als uitgangspunt de powerhouse oftewel het centrum van kracht, te versterken. Een gezond lichaam zonder blessures is hierbij een must! 

Wat maakt de Pilates Methode anders?

Joseph Pilates geloofde dat correctieve oefeningen allereerst starten met een grondige analyse van het lichaam, gevolgd door een algehele training, (boven het zinloos herhalen van bewegingen) in een verscheidenheid van posities. Voor elke beoefenaar een ander systeem, dat naadloos aansluit op de behoeften van het lichaam. Voor wie is de Pilates methode? Pilates is toegankelijk voor iedereen of ze nu jong of oud zijn, topatleet of niet. Eenieder die bewust met zijn lichaam wil omgaan, zijn of haar spieren in balans wil brengen, zijn of haar houding wil verbeteren en zichzelf fitter wil gaan voelen. De methode is uitgegroeid tot één die onder andere door artsen, fysiotherapeuten en chiropractors wordt erkend. Het is een doeltreffend hulpmiddel om preventief te werken, maar kan als revalidatie worden gebruikt, na het beëindigen van reguliere behandelmethoden.

Pilates, wat doet het voor je?

– Een sterk, slank en lang lichaam
– Verbeteren en beheersen van lichaam, ongeacht de huidige conditie
– Voorkomen van of snellere genezing van blessures
– Revalideren van een operatie of blessure
– Uitdaging in de sportroutine
– Pilates is een ideaal alternatief voor ieder die conventionele training niet aankan vanwege bijvoorbeeld:
hoge bloeddruk, diabetes, osteoporosis, scoliosis, carpal tunnel syndroom, zwaarlijvigheid, chronische rugklachten, etc.

Pilates iets voor jou? Doe gezellig een keer mee