Groepsles  BodyBalance

BodyBalance

BodyBalance is een fitnessprogramma voor geest en lichaam. Na een sessie van een uurtje ben je ontspannen, terwijl je spieren zijn versterkt. BodyBalance hecht veel waarde aan een juiste ademhaling en concentratie. Je leert om je lichaam aan te voelen door je te concentreren op de vloeiende bewegingen die je maakt. De meeste mind-body fitnessprogramma’s leggen veel accent op de geestelijke kant en verwaarlozen vaak de onontbeerlijke fysieke kant. BodyBalance is het eerste mind-body fitnessprogramma dat deze beide aspecten van een evenwichtig leven naadloos met elkaar integreert.

BodyBalance, wat doet het voor je?

BodyBalance is zeer geschikt voor mensen die lange, slanke spieren willen krijgen. Omdat de spieren niet worden verkort, blijven ze flexibel. De stretchoefeningen die worden gedaan, maken je ook extra lening. Daarnaast is het een goede manier om calorieën te verbranden en zo te helpen bij het afvallen. Het aanleren van een goede ademhaling helpt bij het ontspannen. Mensen die regelmatig aan BodyBalance doen geven aan dat ze zich kalmer voelen en meer gefocust zijn. Je lichamelijke bewustzijn en geestelijke balans worden vergoot, waardoor je het gevoel krijgt dat je meer grip hebt op het dagelijkse leven.

Hoe ziet een BodyBalance les eruit?

Tijdens een sessie BodyBalance komen er diverse onderdelen van yoga, tai chi en Pilates aan de orde. Je begint met je leegmaken van je geest door een aantal langzame, vloeiende bewegingsoefeningen te doen, waarbij je je op de bewegingen concentreert. Daarna doe je meestal een aantal yogaoefeningen, zoals de zonnegroet, waardoor lichaam nog verder opwarmt en tot rust komt. Na de yoga doe je een paar balansoefeningen, gevolgd door stretchen.  Pilatesoefeningen zorgen er daarna voor dat de spieren worden versterkt. Ter afsluiting wordt er meestal een aantal minuten gemediteerd.

BodyBalance iets voor jou? Doe gezellig een keer mee