Nautilus Judo

Judo bij Nautilus Health Club

Judoteam SVV o.l.v. Semaja van Vaneveld heeft zijn intrek genomen bij Nautilus in de kersverse nieuwe dojo met gloednieuwe judomatten van topkwaliteit.

Semaja is in het bezit van de 3e dan graduatie (3x zwarte band) en gespecialiseerd in judo voor alle leeftijden, ook voor kinderen met beperkingen. Met natuurlijk een uitstroom naar het wedstrijdjudo.

Wat is Judo?

Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens. Judo werd door Jigoro Kano ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu-Jitsu. Voor hem was judo is niet zomaar een sport, het werd vooral beschouwd als een opvoedkundige methode. Door Judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren. Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro Kano luidt dan ook: ‘Judo kun je alleen maar leren door het te doen!’

Judo iets voor jou? Doe gezellig een keer mee

Waarom Judo?

Judo draagt bij aan de ontwikkeling van lichamelijke en sociale competenties, het zelfvertrouwen en zelfbeheersing van een kind en de mate waarin het rekening houdt met anderen. Judo biedt de volgende aspecten:

✓ Structuur en discipline Lichamelijk contact
✓ Respect en samenwerken
✓ Omgaan met winst en verlies
✓ Zelfvertrouwen Weerbaarheid
✓ Omgaan met agressie
✓ Veelzijdig bewegen

 

De lessen Stoei Kampioenen

Een les voor de allerjongsten van 4 tot 6 jaar.
Spelenderwijs maken zij kennis met de judosport in de vorm van stoeien, rollen, vallen, opstaan en samenwerken.

 

Jeugd Judo

Voor jeugd van 6 tot 16 jaar.
Tijdens deze lessen wordt er dieper ingegaan op het judo en stap voor stap aandacht besteed aan techniek. Er wordt opgewerkt naar een hogere kleur band of slip.

 

 

Senioren Judo

Speciaal voor beginners, herintreders of gevorderden vanaf 16 jaar.
Een les waarin alle technische aspecten van de judosport centraal staan, aangepast aan je eigen niveau.

Voor judo ben je nooit te oud!

Ook is er de mogelijkheid een stapje verder te gaan, namelijk het wedstrijd judo. Samen met het team reizen we door het hele land om mee te doen aan judowedstrijden. Door hieraan deel te nemen proberen de judoka’s de geleerde technieken in praktijk te brengen tijdens een echte wedstrijd. Van toernooien voor beginners tot aan internationale wedstrijden, alles is mogelijk!  Alle lessen worden gegeven door Semaja van Vaneveld, bewegingsagoog, gediplomeerd judolerares en wedstrijdjudoka met 3e dan graduatie.

Lesrooster:

Woensdag  16.30-17.30 uur Judo techniek tot 12 jaar  17.30-18.30 uur Judo techniek vanaf 12 jaar

Vrijdag 18.30-19.30 uur Judo techniek alle leeftijden (intensief)  19.30-20.00 uur Judo randori training

Prijzen:

€20,- per maand voor 1x per week

€25,- per maand voor 2x per week

Combinatie Judo en fitness: €35,- (vanaf 15 jaar)

Tot snel op de tatami voor een proefles!