Piloxing

Piloxing dè nieuwe rage

piloxing (1)

Piloxing is de nieuwste rage op fitness gebied. Het is een combinatie van Pilates en Boxing in een dansende beweging. Een uur lang beweeg je non-stop op de muziek om je balans en conditie te verbeteren en je lichaam strakker te krijgen. Piloxing is bedacht door Viveca Jensen. Sinds juni 2013 wordt de Piloxing workout in diverse fitnesscentra in Nederland gegeven.

Wat is Piloxing precies?

Piloxing is bedacht door een Zweedse vrouw, Viveca Jensen die al jaren lang in Amerika woont en werkt. Ze is een professioneel danser met een eigen fitnessstudio, balletdanseres, Pilates instructrice, bodybuilder, getraind bokser en persoonlijk trainer van diverse beroemdheden zoals Hilary Duff en Emanuelle (Emmy) Grey Rossum.

De combinatie van boksen en Pilates gaat in een ritmische beweging die veel op dansen lijkt. Het is goed vol te houden. Ben je toch eventjes moe dan mag je zelf een pauze inlassen maar de piloxingles gaat gewoon door! Je stapt weer in de groepsles als je er aan toe bent. Het kan handig zijn als je een beetje fanatiek bent aangelegd, maar het hoeft natuurlijk niet. Een beetje getraind zijn heeft wel de voorkeur. De training wordt gegeven door instructeurs die opgeleid zijn om de piloxingtraining te geven.

De Piloxingtraining

De training gebeurt voornamelijk op blote voeten of met antislipsokken aan. In sommige sportscholen is het toegestaan om sportschoenen aan te hebben. Je kan bij aanvang van de les een paar Piloxinghandschoenen van ongeveer 250 gram aantrekken die voor wat extra gewicht zorgen. Zo worden vooral de boksoefeningen zwaarder voor je armen om ook de kipfiletjes wat strakker te krijgen.

De muziek start en je begint eerst rustig met wat pasjes en stootoefeningen. Aangezien je wordt aangespoord om steeds fanatieker te gaan bewegen voel je dat je lekker bezig bent. De meeste oefeningen zijn goed te doen al heb je wel een aantal keer nodig om je balans te vinden. Het luie zweet begint al voorzichtig zijn weg naar buiten te vinden en je merkt dat de oefeningen al je spieren laten werken. De workout is een uitstekende manier om je vet te verbranden en je spieren op te bouwen. De snelle oefeningen worden prima afgewisseld met rustige bewegingen.

Het is best mogelijk dat je van Piloxing een slank en sexy lichaam krijgt waar je zelfverzekerd over kunt zijn. Je wordt er in ieder geval ook leniger van, je vind meer balans en krijgt meer kracht en uithoudingsvermogen. Ideaal om af te vallen op een fanatieke manier.

PROBEER PILOXING

GRATIS lidmaatschapstest Doe de test!.

GRATIS Proefweek Meld je aan!