Medical Fitness

Fysio Holland STTC Nijkerk en Nautilus Health Club hebben zich gespecialiseerd in de trainingsbegeleiding van mensen met chronische aandoeningen en vormen de perfecte samenwerking tussen fitness en fysiotherapie. Ben je herstellend van fysieke klachten of wil je deze juist voorkomen, dan kun je daarvoor bij ons terecht.

Medical fitness

Medical fitness bij (het voorkomen van) fysieke klachten

Als je fysieke klachten ervaart op basis van COPD, diabetes, artrose of hart- en vaatproblematiek, kun je jezelf bij ons aanmelden voor een individueel aangepast medical fitness programma. Zelfs na afronding van dit programma blijft professionele begeleiding mogelijk.

Medical Fitness is bovendien bijzonder geschikt indien je preventief aan je gezondheid wilt werken. Heb je bijvoorbeeld een te hoog cholesterolgehalte of een te hoge bloeddruk, dan kun je ook bij ons terecht. Medical Fitness is zowel geschikt voor particulieren als bedrijven en heeft als doel je te begeleiden naar een optimale gezondheid.

Speciale programma’s

In Medical Fitness heeft u de mogelijkheid speciale programma’s te volgen. U kunt uw trainingsschema aan laten passen naar uw individuele behoeften, waarbij rekening gehouden wordt met uw persoonlijke situatie en eventuele klachten. Daarbij valt te denken aan:

– knieklachten
– nek- en schouderklachten
– rugklachten
– reuma, artrose
– COPD, longklachten
– obesitas
– diabetes
– hart/vaatproblematiek
– seniorentraining
– Intake Medical Fitness

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een afspraak maken met de fysiotherapeut om de mogelijkheden te bespreken. Blijkt hieruit dat medical fitness geschikt is voor jou, dan volgt de intake. De intake voor medical fitness geschiedt op afspraak. Deze intake duurt in totaal een 1 uur en houdt het volgende in:

– een vraaggesprek
– het afnemen van een lichamelijk onderzoek
– het invullen van vragenlijsten die jou en ons inzicht geven in je gezondheid
– het vaststellen van je doel(len)
– het samenstellen van een trainingsprogramma
– Testen en meten

Het testen en meten van vitale functies (cholesterol, gewicht, BMI, buikomtrek, bloeddruk en VO2 max). Deze tests vinden plaats aan het eind van het traject.

Fitness training

Trainingsles 2x per week op dinsdag en vrijdag van 10.00 – 11.00 uur, gedurende 4 maanden (met mogelijkheid tot verlenging).

1x per maand controle en behandeling door een fysiotherapeut (indien geïndiceerd).

GRATIS Proefweek Meld je aan!